28/05/2020
 
 
 
  Benvinguda
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
  Orgue de tribuna
  Benedicció de l'orgue de cor
  Els orgues de Poblet
  Agenda
  Informació i donatius
  Àudio i vídeo
  Imatges
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Orgue  / Benedicció de l'orgue de cor 
Benedicció de l'orgue de cor
 

«Senyor Déu nostre, bellesa sempre antiga i sempre nova, que regiu el món amb saviesa i orneu l’univers amb la vostra bondat; us lloen els cors dels àngels, que sempre obeeixen les vostres decisions; us canten els estols dels astres, que compleixen les vostres ordres amb el seu continuat giravoltar; tots els redimits us proclamen sant amb una sola veu i un sol cor, amb la boca i amb la vida, i us exalcen amb gran exultació. També nosaltres, el vostre poble sant, reunits amb alegria en aquesta església volem ajuntar les nostres veus a l’harmonia universal; ara, doncs, perquè els nostres cants pugin amb més dignitat ns a la vostra majestat, us dediquem aquest orgue perquè el beneïu a que, acompanyats amb el seu so, el cant de les nostres lloances i pregàries sigui més harmoniós i melodiós.» (Oració de benedicció d’un orgue)


Durant les Laudes del diumenge 1r d’Advent, el dia 27 de novembre de 2016, el P. Abat Octavi Vilà ha beneït el nou orgue de cor del monestir, construït pel mestre orguener Joan Carles Castro. L’orgue, que ja va sonar durant el tercer concert del IV Festival Internacional Orgues de Poblet, el 5 de novembre, tocat pel duo Vernet-Meckler, acompanyarà a partir d’avui la litúrgia coral de la nostra comunitat. Plenament integrat en les estal·les del cor, podrà contribuir, de ben a prop, a l’embelliment de la salmòdia monàstica.

El P. Abat ha pronunciat l’oració de benedicció, després de la lectura i el responsori breu de Laudes, i tot seguit ha aspergit i encensat el nou instrument, que ha sonat per primera vegada acompanyant la litúrgia amb el cant joiós del salm 150 i, tot seguit, del Benedictus amb la seva antífona: «L’Esperit Sant baixarà a vós, Maria. No tingueu por, portareu el Fill de Déu en les vostres entranyes. Al·leluia.»

 

Castellano  
English
Français
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005