28/05/2020
 
 
 
  Benvinguda
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
  Cant de la Sibil·la
  VI Festival de Música Antiga
  VII Festival Internacional d'Orgue de Poblet
  Sternàlia: activitats
  Novetats del web
  Agenda
  Notícies
  Notes de premsa
  Àudio i vídeo
  Antena
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Agenda i actualitat  / Sternàlia: activitats 
Sternàlia: activitats
 

POBLET:
HISTÒRIA, CIÈNCIA, SOSTENIBILITAT I GASTRONOMIA

El Monestir de Poblet proposa experiències culturals que combinen la divulgació científica amb la història i la gastronomia.

El cel de Poblet i Sostenibilitat a Poblet, són dues propostes d’Sternàlia, dels creadors de Sopars a l’Observatori Fabra de Barcelona

El Monestir de Poblet proposa conèixer el seu patrimoni des de noves perspectives. Unes propostes d’oci cultural que volen transmetre els valors de respecte cap a l’entorn natural, la llum (coneixement) i la bellesa presents als preceptes de l’ordre de Sant Benet a la qual forma part la comunitat del monestir.

En concret, són dues activitats que proposen passar un cap de setmana tranquil, sense presses, allotjats a l’Hostatgeria del monestir, gaudir de la seva gastronomia amb productes locals i visitar el complex històric. En concret, A cel de Poblet, els participants també participen a una observació astronòmica per descobrir històries sobre constel·lacions. I a Biodiversitat de Poblet, el mateix prior del monestir, el pare Lluc Torcal, explica com la comunitat monàstica conviu en harmonia amb el seu entorn natural. També es fa una excursió comentada per l’entorn del Monestir i una conferència - taller sobre les varietats agrícoles locals.


El cel de Poblet
Cap de setmana de ciència, història i gastronomia

Poblet no es pot visitar amb presses. El recolliment i el silenci, units a una gran nitidesa de l’aire, proposen gaudir d’una observació singular dels estels, envoltats del conjunt monumental del monestir.

El programa de El cel de Poblet s’inicia amb una copa de benvinguda al pati de l’Hostatgeria i una introducció a l’astronomia a càrrec del divulgador científic Alexandre Español. Després el sopar, pensat per als més exigents paladars amants de la bona cuina elaborada amb productes de proximitat. Quan ja sigui fosc, anirem a l’era del monestir per mirar el cel i conèixer les diferents constel·lacions que la nit ens ofereix, la mitologia associada a cada una d’elles i les seves diferents interpretacions al llarg de la història de les civilitzacions. Després de dormir a l’Hostatgeria i d’haver gaudit d’un bon esmorzar, l’activitat continuarà amb una visita guiada pel monestir o, per a aquells que ja l’hagin vist recentment, la possibilitat de passejar lliurement pels seus boscos i l’entorn de la Conca de Barberà (www.concadebarbera.info)

El cel de Poblet es pot realitzar divendres i dissabte o dissabte i diumenge. Comença el primer dia a les 20.15h i finalitza el segon dia a les 12.30h. Més informació i reserves a 93 431 21 39 de 9:30h a 15h (de dilluns a divendres) o bé a info@sternalia.com


Sostenibilitat a Poblet
Iniciatives innovadores d’una comunitat monàstica per respectar el seu entorn natural

A Sostenibilitat a Poblet veurem com la comunitat monàstica del monestir conviu amb harmonia amb el seu entorn natural seguint el precepte de l’orde de Sant Benet.

Sostenibilitat a Poblet és una activitat que proposa conèixer una altra dimensió del monestir declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO: com els monjos de Poblet gestionen de manera sostenible els recursos del monestir i el seu entorn. El mateix prior de la comunitat, Lluc Torcal, explicarà als participants les iniciatives mediambientals que realitzen al monestir i que els permet reduir considerablement el consum elèctric i d’aigua, no utilitzar sabó, i cultivar les seves verdures de forma ecològica, entre altres.

Després, en una conferència taller, s’explicarà sobre el valor de les espècies agrícoles locals i cada participant tindrà l’oportunitat de fer el seu propi planter pel seu hort urbà o tradicional.

L’activitat també inclou visita guiada al conjunt històric, un sopar de degustació de productes locals i, havent sopat, es recuperarà la tradició de contar rondalles, en aquest cas, de la Conca de Barberà. Després de dormir a l’Hostatgeria i d’haver gaudit d’un bon esmorzar, hi ha previst una passejada pels magnífics paratges que envolten Poblet. Aquesta excursió es durà a terme acompanyats d’un guia que explicarà els diversos valors culturals i naturals del bosc de Poblet, com ara antigues carboneres o el pou del glaç, (en dues versions d’excursions, una més llarga i una més curta).

Sostenibilitat a Poblet comença dissabtes a les 16h i acaba diumenge a les 14h. El Monestir de Poblet, a les comarques de Tarragona, és a una hora i mitja de Barcelona. Més informació i reserves a 93 431 21 39 de 9:30h a 15h (de dilluns a divendres) o bé a info@sternalia.com www.sternalia.com

Sternàlia Produccions és una empresa especialitzada en la difusió cultural, històrica i científica a través d’activitats d’oci de prestigi en edificis emblemàtics i singulars. També ofereix organització d’esdeveniments i fa propostes d’experiències culturals que combinen la gastronomia amb la divulgació científica, històrica i cultural. La seva proposta més emblemàtica és Sopars a l’Observatori Fabra, que enguany celebrarà la 10a edició.

Imatges a als àlbums de “El cel de Poblet” d’Sternàlia al Flickr.

http://www.flickr.com/photos/sternalia/sets/

Castellano  
English
Français
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005