28/05/2020
 
 
 
  Benvinguda
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Defunció del P. Alexandre Masoliver
  Vida monàstica
  Professió solemne
  Ordenacions
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Novembre 2019
    · Desembre 2019
    · Gener 2020
    · Febrer 2020
    · Març 2020
    · Abril 2020
  El temps
  Blogs
  Bústia
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Abril 2020 
Abril 2020
 

Dia 5, diumenge: Avui, Diumenge de Rams, ha començat una Setmana Santa ben singular: sense hostes, ni turistes, ni visites, i amb l’església tancada a causa de l’estat d’alarma degut a l’epidèmia pel coronavirus 2019. Tanmateix la missa ha estat tan solemne com sempre, però amb la processó dels rams feta pel claustre.

Dia 12, diumenge: La Vetlla pasqual ha estat celebrada sense la presència dels fidels, com totes les celebracions des del 15 de març. El foc nou per encendre el ciri pasqual s’ha fet al claustre i no a la plaça com era habitual. Com a novetat aquest any s’han cantat els tractus en cant gregorià en comptes del salm responsorial després de la 3a, 5a i 7a lectura.

Dia 14, dimarts: Avui, dimarts de l’octava de Pasqua, s’ha fet una fontada al costat de la bassa de Sant Bernat, dins la clausura, a base d’arròs i mona casolana, en comptes de l’habitual dia de passeig fins a la casa de Castellfollit, que no ha estat possible pel confinament a causa de l’epidèmia.

Dia 23, dijous: Al matí, soldats de l’exèrcit de la caserna del Bruc de Barcelona han desinfectat les places exteriors del monestir, els serveis sanitaris que hi ha, l’alberg de transeünts i el Cau.

Castellano  
English
Français
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005