28/05/2020
 
 
 
  Benvinguda
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Defunció del P. Alexandre Masoliver
  Vida monàstica
  Professió solemne
  Ordenacions
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
    · Novembre 2019
    · Desembre 2019
    · Gener 2020
    · Febrer 2020
    · Març 2020
    · Abril 2020
  El temps
  Blogs
  Bústia
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Crònica  / Novembre 2019 
Novembre 2019
 

Dia 2, dissabte: El P. Maties Prades ha anat a la casa d’exercicis dels jesuïtes de Manresa per a fer-hi un mes d’exercicis espirituals.

Dia 3, diumenge: A partir d’avui els monjos de Poblet s’encarregaran de presidir la missa conventual del monestir de Vallbona els diumenges i els dilluns. Els diumenges hi anirà algun dels monjos preveres amb carnet de conduir i els dilluns hi anirà sempre el P. Abat. Això és degut al fet que els nous mossens encarregats de la parròquia de Vallbona de les Monges ja no poden fer aquest servei aquests dies. / La missa d’una d’avui s’ha aplicat pels difunts de la Germandat de Poblet.

Dia 4, dilluns: A la tarda, Mn. Jaume González Padrós ha donat una xerrada sobre la Constitució Sacrosanctum Concilium del Concili Vaticà II sobre la litúrgia.

Dia 6, dimecres: Juan Carlos Asensio, professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya, ha vingut a Poblet per donar unes classes de cant gregorià, al grup dels cantors al matí, i a tota la comunitat a la tarda.

Dia 7, dijous: El P. Abat ha anat al monestir de Valldonzella de Barcelona on ha presidit una missa pels difunts de la Germandat de Poblet.

Dia 9, dissabte: Jordi Just, President de la Cambra de Comerç de Reus, acompanyat de Josep Andreu, alcalde de Montblanc, ha vingut a Poblet i s’ha entrevistat amb el P. Abat. / A la nit, ha tingut lloc el darrer concert del VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet. L’organista lituana Mona Rozdestvenskyte ha interpretat un programa amb peces de Dieterich Buxtehude, Johann Sebastian Bach i Wolfgang Amadeus Mozart.

Dia 13, dimecres: A la sala capitular, després de Laudes, F. Jurijus Šavlinskis i F. Llorenç Villagrasa han renovat per un any la professió temporal.

Dia 15, divendres: Magí Trullols i Trull, President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, i Joan Canela, alcalde de Vimbodí, han vingut a Poblet: han participat a la pregària de Sexta i al dinar de la comunitat.

Dia 21, dijous: A la tarda, xerrada del germà Lluís Serra Llansana, marista, sobre la psicologia de la vida religiosa.

Dia 22, divendres: Teresa Cunillera, Delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, ha vingut a Poblet i ha sopat amb la comunitat. / A la nit, ha tingut lloc a l’església un concert d’orgue solidari a benefici de les persones afectades pels darrers aiguats. Han actuat Juan de la Rubia a l’orgue, i Marta Mathéu com a soprano. Han interpretat peces de Johan Sebastian Bach, Felix Mendelssohn, Johannes Brahms i Richard Wagner. Entre els assistents al concert hi havia Quim Torra, President de la Generalitat, i Teresa Cunillera, Delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, i els alcaldes de la Conca de Barberà.

Dia 23, dissabte: Hi ha hagut a Poblet la IX Trobada d’Intel·lectuals i Professionals Cristians, que tenia per títol «Què volem dir i què implica creure en la resurrecció avui?». Al matí, hi ha hagut les ponències de David Jou, catedràtic de física de la UAB, i de Carmen Bernabé, doctora en teologia bíblica. A la tarda, hi ha hagut les comunicacions de Jorge Campamà, metge i cirurgià, i de Miquel Mora, fundador i president de la Fundació Acompanya-Ca n’Eva. La trobada ha acabat amb una taula rodona coordinada per Francesc Torralba.

Dia 26, dimarts: El P. Salvador Batet ha anat a Tarragona per assistir a la reunió del Consell del Presbiteri, que és la primera presidida per l’arquebisbe Mons. Joan Planellas.

Dia 28, dijous: El P. Abat ha anat a Vic per assistir a la reunió d’Abats i Provincials de Catalunya que s’ha reunit en la Casa d’Espiritualitat dels claretians. / A la tarda, el P. Abat ha anat a Reus per recollir el Premi Cambra 2019 amb el títol «Sostenibilitat i futur», que ha estat atorgat a 32 entitats per la Cambra de Comerç de Reus.

Dia 30, dissabte: Ha tingut lloc el recés d’Advent de la Germandat de Poblet. La jornada ha començat amb la missa conventual, seguida d’una xerrada i presentació de la «lectio divina» a càrrec de F. David Renart amb el tema «Esperant Jesús, acompanyant Maria». A continuació, per grups, s’ha fet la «lectio divina». Després de la Sexta, cantada a l’església, ha tingut lloc el dinar a l’hostatgeria externa. A la tarda, s’ha posat en comú la «lectio divina» i el P. Josep Alegre ha presentat el seu comentari a les antífones de la O. La jornada ha acabat amb el res de les primeres Vespres del primer diumenge d’Advent.

Castellano  
English
Français
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005