28/05/2020
 
 
 
  Benvinguda
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Defunció del P. Alexandre Masoliver
  Vida monàstica
    · Pregària
    · Lectio divina
    · Treball
    · Ser monjo
    · Textos
    · Horari comunitat
  Professió solemne
  Ordenacions
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
  El temps
  Blogs
  Bústia
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Vida monàstica  / Lectio divina 
Lectio divina
 
 
«Vosaltres, si no m’erro, sou els qui sojorneu als jardins; vosaltres, en efecte, mediteu nit i dia la llei del Senyor; cadascun dels llibres de l’Escriptura que llegiu és com un jardí diferent; cadascuna de les sentències que n’assaboriu és com un fruit que colliu d’aquests jardins. Sortosos vosaltres: “us han estat reservats tots els fruits, els antics i els novells. Vull dir les paraules dels profetes i les dels evangelistes i apòstols, talment que aquella paraula de l’esposa a l’Espòs sembla haver estat triada expressament per a vosaltres: Tenim a les portes, estimat meu, els fruits saborosos, vells i nous.

Investigueu les Escriptures. Hi trobareu la vida, vosaltres que hi cerqueu el Crist, del qual les Escriptures donen testimoni. Cal, doncs, investigar-les, no solament per extreure’n el sentit místic, sinó també l’aplicació moral. Vosaltres, que us passegeu pel jardí de les Escriptures, guardeu-vos de fer-ho amb presses i sense treure’n profit; investigueu-ne cada detall, i com les abelles diligents que surten a recollir la mel de les flors, sapigueu penetrar l’esperit de cada paraula. Perquè, com diu Jesús, guardar el meu record és més dolç que la mel, posseir-me és més dolç que la bresca. I quan haureu assaborit el gust d’aquest mannà amagat, podreu dir amb David: Quina dolçor les vostres promeses! Les trobo, quan en parlo, més dolces que la mel”.»

(Dels sermons del beat Guerric, abat d’Igny)
 

La jornada del monjo, d’acord amb la Regla de sant Benet, es distribueix fonamentalment entre la pregària i el treball. A més, però, sant Benet destina una part important de l’horari a la lectura divina (lectio divina): es tracta d’un temps de lectura personal i pausada, meditada, principalment de la Bíblia, i d’altres escrits de caire espiritual, sobretot els Pares de l’Església. Els monjos de Poblet hi dediquem l’espai entre Matines i Laudes, i una hora a la tarda, abans de Vespres.
 
Castellano  
English
Français
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005