09/04/2020
 
 
 
  Benvinguda
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
  Salutació del P. Abat
  Els capítols de l'Abat
  Defunció del P. Alexandre Masoliver
  Vida monàstica
  Professió solemne
  Ordenacions
  Hostatgeria del Monestir
  Cultes
  Necrologi
  Crònica
  El temps
  Blogs
  Bústia
  Contacte
 
  Hostatgeria
 
  Orgue
 
  Vida espiritual
 
  Arrels
 
  Turisme
 
  Germandat
 
  Cosmos Poblet
 
  Botiga
 
  Agenda i actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Comunitat monàstica  / Professió solemne 
Professió solemne
 


El dia 26 de gener de 2020, solemnitat dels sants Robert, Alberic i Esteve, abats de Cister, dos membres de la nostra comunitat, fra Jurijus Šavlinskis i fra Llorenç Villagrasa, han fet la seva professió solemne com a monjos cistercencs de Poblet en el transcurs de la missa conventual de les 10:00 h. del matí, presidida pel P. Abat Octavi Vilà.

Després d'un temps llarg de discerniment a l'escola de servei que és el monestir, fra Jurijus i fra Llorenç han confirmat la seva opció per Jesucrist, i s'han compromès a seguir-lo segons el guiatge de la Regla de sant Benet en la nostra comunitat i en aquest lloc de Poblet.

Un dels trets distintius de la professió monàstica és l'anomenat vot d'estabilitat. F
ra Jurijus i fra Llorenç s'han compromès a viure el projecte de la Regla en el marc físic del monestir de Poblet, i en l'espai humà de la nostra comunitat concreta.

El ritu, que ha tingut lloc durant la missa conventual, ha trobat el seu punt culminant en la pregària epiclètica de consagració que l'abat ha pronunciat damunt els novells professos, prostrats a terra als seus peus, després d'haver llegit públicament la cèdula del seu compromís i d'haver-la dipositada damunt l'altar, unint la seva oblació personal a la del Crist. Com a signe extern de la seva pertinença definitiva a la comunitat, han rebut la cogulla monàstica que, des d'ara, hauran de portar en tots els oficis litúrgics i reunions importants de la comunitat.

Ritual de la professió solemne
Estampa
Homilia
Al·locució a la sala capitular 
Castellano  
English
Français
 

      
      © Abadia de Poblet · 2005